Mere Vand End Vin i Mosel ? En Udfordring for Vinproducenterne

Oprettet d.

Mere Vand End Vin i Mosel ? En Udfordring for Vinproducenterne

Mere Vand End Vin i Mosel ? En Udfordring for Vinproducenterne'


Kellers Park Wine er for første gang i Mosel for at besøge producenter (Weingut)

Mosel-floden, der snor sig gennem det smukke tyske vinområde, er kendt for sine stejle skråninger og den fremragende Riesling, der dyrkes her. Men lige nu er vinproducenterne overrasket af en uventet udfordring: højere vandstand end normalt Hochwasser

🥂Skiferholdige Skråninger og Riesling

Mosel-floden udspringer i Frankrig og snor sig gennem Tyskland, hvor den møder Rhinen. De sydvendte skråninger langs floden er beplantet med Riesling-druer, der trives på den skifferholdige jordbund. Skifferen holder på varmen fra solen og hjælper druerne med at modne. Denne kombination af skråninger og jordbund giver Riesling de optimale betingelser for at udvikle sin karakteristiske smag.

🥂 Smagen af Mosel-Riesling

Mosel-Riesling er kendt for sin ranke og raffinerede syre, der gennemborer alle vinene. Selv de tørre vine (trocken) har en relativt stor mængde restsukker, der balanceres af den høje syre. Noter af citron, lime, fersken og honningmelon er typiske, og med alderen får vinene et petroleumspræg.

🥂 Hochwasser og Vejproblemer
Lige nu oplever Mosel en forhøjet vandstand, hvilket skaber udfordringer for vinproducenterne. Traditionelle ruter bliver lukket, og veje bliver oversvømmet. Det kræver kreativitet og tilpasningsevne at navigere i dette udfordrende miljø.

🥂Konklusion
Selvom Mosel-floden kan byde på mere vand end vin i visse perioder, er området stadig et af de mest fascinerende vinområder i verden.
Vi ser frem til den kommende sæson at kunne byde på nye vine på Riesling – grauburgunder – Spätburgunder