Tilbud
2017 El Enemigo Chardonnay, Mendoza - De sidste flasker i DK

2017 El Enemigo Chardonnay, Mendoza - De sidste flasker i DK

194,95 DKK 219,95 DKK


Disse flasker havde gemt sig på vores lager
Klart den bedste fra 2017 - 2020, vurderet af lagerdrengen

Type Hvidvin
Flaskestørrelse  Helflaske 75 cl.
Leveres i 1 stk.
Producent El Enemigo
Land    Argentina
Område    Mendoza
Druesorter    100% Chardonnay
Anbefalet til    Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, pastaretter, salater, aperitif.
Fadlagring    ca. 11 måneder på egetræsfade

 

El Enemigo - Adrianna Catena og Chief Winemaker Alejandro Virgil

El Enemigo er et joint venture mellem Adrianna Catena (yngste datter af Nicolas og Elena Catena) og Alejandro Virgil, som er Chief Winemaker på Bodega Catena Zapata, Argentinas nr. 1 producent af kvalitetsvine. Adrianna er historiker og Alejandro winemaker og de har begge ønsket at gå lidt tilbage i tiden til da de første europæiske immigranter kom til Mendoza og søgte at lave vine af samme høje, eller bedre kvalitet end hjemme i Europa. Vinene er ret forskellige fra Catena Zapata vinene, særligt søger Alejandro at finde mindraliteten frem i de enkelte vine, fra de enkelte marker.

Kampen mod den indre fjende

El Enemigo betyder fjenden og hentyder til at mange store resultater kun opnås ved at kæmpe mod sig selv først og fremmest, den indre fjende. Vinene er en hyldest til sejren over den indre fjende vi alle har og til de første argentinske vinbønders pionerarbejde.

High Altitude wines - vine fra højlandet ved foden af Andesbjergene

Vingården ligger i Piedemonte al Sur ved foden af Andesbjergene i Lújan de Cuyo i Mendoza, i hjertet af et af de bedste vinområder i Mendozas højland. Her laver Alejandro Virgil verdensklassevine på druer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i verden. Cabernet Franc og Malbec i verdensklasse - Højst anmeldte argentinske vin af Parker! Alejandro har en særlig kærlighed for Malbec og måske især Cabernet Franc, som han har skabt unikke resultater med. Allerede med 2012 årgangen strøg prestige enkeltmarksvinen Aleanna Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard til tops som højst anmeldte argentinske vin i Robert Parker's The Wine Advocate 2016 med hele 98+ point! Det er på højde med kultvine såsom Château Margaux, Pétrus i Bordeaux, Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne og Napa Valley's Screaming Eagle m.fl.! Lige så imponerende er den ros Parker giver El Enemigo basis vinene: "but what is impressive is that their basic wines, Catena's and Aleanna's, keep improving with each vintage. They represent very good value for money. Catena is on fire!"

El Enemigo Chardonnay

Intens Chardonnay fra højtbeliggende vinmarker i Lújan de Cuyo i Mendozas berømte vinområde, over 1000 m over havets overflade.


Model/Varenr.: 23901117
Lagerstatus: På lager
fl.

Type Hvidvin
Flaskestørrelse Helflaske 75 cl.
Producent El Enemigo
Land Argentina
Område Mendoza
Druesorter 100% Chardonnay
Anbefalet til Fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, pastaretter, salater, aperitif.
Fadlagring ca. 11 måneder på egetræsfade