Hvilken vin drikker man til risalamande?
Består desserten - af den klassiske Risalamande kan man vælge portvin med sødme. Vi har med succes brugt Brachetto fra Primonte hvis der skal vælges vin til kirsebærsaucen og risalamanden.
Hvilken vin passer til and og flæskesteg?
Andestegen, er for mange den foretrukne steg til julemenuen, stiller store krav til vinen, for at matche andens intense og kraftfulde smag, og fedme. Derudover stiller det traditionelle tilbehør i form af de søde brune kartofler, sovs og den syrlige og søde rødkål, også store krav til vinen.
Den perfekte flæskesteg har selvfølgelig knasende sprøde svær lysere i kødet, men fedmen og saltet fra flæskesværen stiller på tilsvarende måde krav til kraft, fylde, syre og alkohol i vinen.
Amarone er en dansk favorit. Med sin fyldige frugt, intense krop og høje alkohol er den god til at skabe balance mellem vinen og den fede mad.
Châteauneuf-du-Pape, er vin der har mange af de egenskaber der matcher juleanden godt. Vinene er kraftige, tunge, men besidder samtidig også den friskhed der kan balancere fedmen fra juleanden.
Malbec vine fra Mendoza er også glimrende bud på en god julevin.som besidder saft og kraft.
Tempranillo vine fra Rioja er sødere og mere krydrede vine er også fremragende vine. Også vinene fra Ribera del Duero er nogle af de bedste udgaver af Tempranillo. Vinene besidder her fylde fra varmen. Er typist fadlagrede, som tilfører vinen både ristede og krydrede noter
, Er man til elegante vine fra Bordeaux og Sangiovese finder man også her glimrende bud på vine til julemaden man skal gå efter vine med noget alder.
Primotivo fra det sydlige Italien kan med sin sødme også matche julemaden
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.